[ start ]  [ forum ]  [ competitie ]  [ klimgids ]  [ rots ]  [ alpien ]  [ bergwandelen ]
 [ wandel.bergsport.com ]

je bent hier : climbing.nl > wandel.bergsport.com > binntal
 [ Don't misuse chalk! ]


 [ Uitzicht vanaf de Albrunn pas ]

BINNTAL en OMGEVING
Oost-Wallis (Zwitserland) / Piemonte (Italië)

Door : Ellen Timmer.
Datum : september 1998, tocht : juli / augustus 1998

Dit verhaal bevat in totaal 44 foto's en tekeningen...
Bovenstaande tekening stelt het uitzicht vanaf de Albrunn pas voor.


Waarom naar het Binntal?

Toen ik in juni 1998 aan het denken was waar de wandelvakantie eind juli / begin augustus heen zou gaan, kreeg ik van Jan het volgende e-mailtje:

Subject: Alpen
Date: Thu, 11 Jun 1998
From: Jan
To: ellen@climbing.nl

Beste Ellen,

Het Binntal ken je vast al wel, en de Binntalhütte misschien ook, maar de doorsteek van daar naar de Italiaanse kant, en Crampiolo, en Alpe Veglia? Qua karakter heel anders dan het Maderanertal, maar daar zijn ook pluspunten bij: het kontrast Zwitserland-Italië, en de zuidelijke charmes van de Italiaanse kant. Je kunt uitlopen naar Iselle, het stationnetje aan de Italiaanse kant van de Simplon-treintunnel, en je tocht beginnen en eindigen op het station in Brig. Bij gelegenheid moeten we dit onderwerp maar eens doornemen, liefst gewapend met kaartmateriaal natuurlijk. Wellicht dinsdag 16 juni na de HAK?

Groeten, Jan.

De verhalen die ik over het Binntal hoorde, klonken erg goed. En zo vertrek ik samen met Lucie op een zaterdagavond eind juli 1998 per trein richting Zwitserland. Er is nl. een mooie rechtstreekse verbinding van Utrecht naar Brig (Oost-Wallis).

De trein heb ik via internet uitgezocht, de internationale reisplanner van de NS deed het in juli 1998 niet, dus probeerde ik het via de Zwitserse spoorwegen die zo te zien hetzelfde programma gebruikt. Er bestaat trouwens een overzicht van internetsites van de verschillende spoorwegen, heel informatief.

In de coupé naar Brig zit een Amerikaans-Russische studente op weg naar Florence die Zwitserland niet in mocht omdat zij geen doorreisvisum had. Zij werd door de Zwitserse douane onverbiddelijk van de trein gehaald.


>> eerste etappe : Schallberg - Fleßbode

over deze site : welkom

Welkom op wandel.bergsport.com, de site met verhalen over meerdaagse trektochten van climbing.nl, a.k.a. de dutch climbing homepage. Nieuwe verhalen worden altijd aangekondigd op de voorpagina van climbing.nl.

Heb je zelf nog verhalen, informatie of foto's voor wandel.bergsport.com? Graag! Neem daarvoor contact op met Ellen Timmer, de redakteur van deze site.

Gerelateerde sites met verhalen en verslagen zijn overigens:


tochtenverhalen : overzichtclimbing.nl : alpien : verhalen : gebiedsinfo : techniek : materiaal   |   forum : klimgids.nl : zoek : redactie
disciplines : competitie : boulderen : sportklimmen : alpien : bergwandelen   |   special interest : bleau.info : ijskap.nl
blogs : sloper : klimx : loods : jh   |   sacs : n : a : e : g : i : l : nij : t : til : u : y : nsk : nskb   |   org : nmga
sponsors : demmenie : axis : la sportiva : belle maison : nkbv : de klimmuur : klimhal a'dam : evolv
 

© '94-'08 climbing.nl, bleau.info, bergsport.com all rights reserved