[ start ]  [ forum ]  [ competitie ]  [ klimgids ]  [ rots ]  [ alpien ]  [ bergwandelen ]
 [ wandel.bergsport.com ]

je bent hier : climbing.nl > wandel.bergsport.com > haute-pyreneeën
 [ Clean up the holds before and after climbing! ]

[ Tentje in landschap ]
Mooie kampeerspot onder de Hourquette de Heas


Trektocht door de Haute-Pyreneeën

Door: Hanneke v.d. Boogerd


Inleiding

In de zomer van 1997 ben ik in de Pyreneëen gaan wandelen. Het is een klein gebied waar ik doorheen getrokken ben, maar het laat wel veel verschillende gezichten zien; van de hoge bergen, groene dalen en cirques in Frankrijk tot de gortdroge, rode bergen en de Ordesa in Spanje. De route die ik heb gevolgd loopt voor een gedeelte gelijk met de GR 10 en voor de rest heb ik de tocht zelf uitgezet.

Het is een stevige tocht geworden waar je geen pickels e.d. voor nodig hebt en waar je aan de Spaanse kant voor verassingen kan komen te staan. De afdaling van de Breche de Roland is het enige stuk dat echt lastig is, maar dat ligt er maar aan hoeveel sneeuw er ligt. Toen ik er was lag er voor Franse begrippen erg veel sneeuw. Als je goed door de sneeuw kunt lopen hoeft dat dus ook geen probleem te zijn.

Ik heb de tocht opgesplitst in trajecten die op een dag goed te doen zijn. Er zitten een paar lange dagen tussen, maar dan staat het erbij hoe lang je er ongeveer over kunt doen.


>> Volgende pagina : Bevoorrading

over deze site : welkom

Welkom op wandel.bergsport.com, de site met verhalen over meerdaagse trektochten van climbing.nl, a.k.a. de dutch climbing homepage. Nieuwe verhalen worden altijd aangekondigd op de voorpagina van climbing.nl.

Heb je zelf nog verhalen, informatie of foto's voor wandel.bergsport.com? Graag! Neem daarvoor contact op met Ellen Timmer, de redakteur van deze site.

Gerelateerde sites met verhalen en verslagen zijn overigens:


tochtenverhalen : overzichtclimbing.nl : alpien : verhalen : gebiedsinfo : techniek : materiaal   |   forum : klimgids.nl : zoek : redactie
disciplines : competitie : boulderen : sportklimmen : alpien : bergwandelen   |   special interest : bleau.info : ijskap.nl
blogs : sloper : klimx : loods : jh   |   sacs : n : a : e : g : i : l : nij : t : til : u : y : nsk : nskb   |   org : nmga
sponsors : demmenie : axis : la sportiva : belle maison : nkbv : de klimmuur : klimhal a'dam : evolv
 

© '94-'08 climbing.nl, bleau.info, bergsport.com all rights reserved