[ start ]  [ forum ]  [ competitie ]  [ klimgids ]  [ rots ]  [ alpien ]  [ bergwandelen ]
 [ wandel.bergsport.com ]

je bent hier : climbing.nl > wandel.bergsport.com > ijsland
 [ Clean up the holds before and after climbing! ]
 [ Bij Landmannalaugar ]
Bij Landmannalaugar


Van Landmannalaugar naar Thorsmork

Door : Hanneke v.d. Boogerd.


In het zuiden van IJsland ligt een van de meest beroemde wandelwegen ter wereld: de trektocht van Landmannalaugar naar Thorsmork. De wandeling voert je door heel verschillende landschappen die allemaal zo hun eigen charme hebben. Het is een tocht die veel gelopen wordt, en de IJslanders zelf noemen haar daarom "Laugavegur". Dit is omdat het naar IJslandse begrippen druk kan zijn op deze tocht, en de Laugavegur is de grootste winkelstraat in Reykjavik en daar heeft ze haar naam dus aan te danken.

Mark en ik wilden zelf wel eens zien waarom deze tocht zo mooi is, maar in veel mensen hadden we niet zo'n zin. Daarom zijn we vroeg in de zomer gegaan en met de drukte viel het heel erg mee. En het moet gezegd worden: het is inderdaad een heel mooie tocht.

Op een stralende dag nemen we 's ochtends vroeg in Reykjavik de bus richting Landmannalaugar. We hadden eerst het plan om gelijk vandaag de eerste etappe te lopen, maar als we na 6 uur hobbelen in de bus eindelijk arriveren laten we ons plan maar varen. Want ook in Landmannalaugar is het een zeldzaam mooie dag. We besluiten al snel dat we hier blijven en nadat we de tent hebben opgezet gaan we de omgeving verkennen. We maken alvast foto's van het eerste stuk van de wandeling, wie weet is het morgen niet zulk mooi weer.

Er is ook een warme rivier en daar maken we dankbaar gebruik van. Het is echt lekker om na zo'n lange zit in de bus te kunnen ontspannen in het hete water. Daarna zijn we helemaal sloom van de hitte en we besluiten dat we morgen echt gaan beginnen aan de wandeltocht.


>> volgende pagina : dag 1

over deze site : welkom

Welkom op wandel.bergsport.com, de site met verhalen over meerdaagse trektochten van climbing.nl, a.k.a. de dutch climbing homepage. Nieuwe verhalen worden altijd aangekondigd op de voorpagina van climbing.nl.

Heb je zelf nog verhalen, informatie of foto's voor wandel.bergsport.com? Graag! Neem daarvoor contact op met Ellen Timmer, de redakteur van deze site.

Gerelateerde sites met verhalen en verslagen zijn overigens:


tochtenverhalen : overzichtclimbing.nl : alpien : verhalen : gebiedsinfo : techniek : materiaal   |   forum : klimgids.nl : zoek : redactie
disciplines : competitie : boulderen : sportklimmen : alpien : bergwandelen   |   special interest : bleau.info : ijskap.nl
blogs : sloper : klimx : loods : jh   |   sacs : n : a : e : g : i : l : nij : t : til : u : y : nsk : nskb   |   org : nmga
sponsors : demmenie : axis : la sportiva : belle maison : nkbv : de klimmuur : klimhal a'dam : evolv
 

© '94-'08 climbing.nl, bleau.info, bergsport.com all rights reserved