[ start ]  [ forum ]  [ competitie ]  [ klimgids ]  [ rots ]  [ alpien ]  [ bergwandelen ]
 [ wandel.bergsport.com ]

je bent hier : climbing.nl > wandel.bergsport.com > pindos > metéora
 [ Respect the forest - Take back your rubbish ! ]

 [ Een klooster in de Meteora met op de achtergrond het stadje Kalambáka ]


Kloosters op moeilijk bereikbare plekken:
de Metéora

De Metéora is een gebied dat bestaat uit conglomeraatsteen en beroemd is vanwege de vele kloosters die op allerlei adelaarsnest-achtige plaatsen liggen. Vroeger waren deze kloosters alleen toegankelijk via kleine paadjes en touwladders. Soms werden de monniken met hijskranen opgehaald. De kloosters zijn nu vanwege de kunstschatten en de sfeer zeker een bezoek waard, maar kloosterlingen (er zijn zowel mannen- als vrouwenkloosters) zul je nauwelijks zien. Houdt wel rekening met busladingen toeristen.


 [ Nog een klooster ]


De kloosters zijn niet permanent open. Als je de kloosters wil bezichtigen, is het aan te bevelen na te gaan bij het verkeersburo of in een gidsje wat de openingstijden zijn. Wij hebben brommers gehuurd en daarmee zijn we alle kloosters afgegaan. Het landschap rondom de kloosters is zeer indrukwekkend.


 [ De klimrotsen van de Metéora ]


De Metéora is ook een klimgebied met allerlei routes. Zie voor meer informatie over de Metéora de site van de Griekse bergsportorganisatie. Op dit adres is ook een verwijzing naar een overzichtskaart van de Metéora te vinden.

Verder biedt de Metéora wandelmogelijkheden, zij het dat de voetpaden niet altijd goed zijn te vinden. Er zijn geen gemarkeerde routes.


 [ Het bloemrijke Griekse voorjaar ] Beschrijving wandeling

Wij zijn vanuit Kalambáka naar het noordoosten gewandeld, waar we een wandelpad vinden dat ons naar het verlaten klooster Ayia Triada voert. Na de bezichtiging van dat klooster zijn we een stukje langs de asfaltweg naar het westen gelopen en toen door de prikstruiken naar beneden afgedaald, op zoek naar het voetpad dat ons naar Kastráki zou moeten brengen. Met enige moeite vinden we dat pad en kwamen uiteindelijk in het dorp Kastráki, ten noordwesten van Kalambáka uit. Na een drankje in dat dorp zijn we een stuk over de asfaltweg richting Kalambáka gelopen en op een gegeven moment linksaf geslagen, een dal in. Volgens het schetskaartje dat we hebben is het mogelijk om via dat pad in oostelijke richting een pas te bereiken. Vlak voor de pas ligt een kapelletje. Na de pas loopt een voetpad naar beneden richting Kalambáka. Het begint als pad maar wordt op gegeven moment een soort klettersteig, maar dan zonder beveiliging. Op wrijving kan je er goed lopen, maar echt relaxt was het niet voor mij. Gelukkig kwamen we goed beneden.


>> volgende pagina : Milia


 [ Nog een voorbeeld van de uitbundige flora ]

over deze site : welkom

Welkom op wandel.bergsport.com, de site met verhalen over meerdaagse trektochten van climbing.nl, a.k.a. de dutch climbing homepage. Nieuwe verhalen worden altijd aangekondigd op de voorpagina van climbing.nl.

Heb je zelf nog verhalen, informatie of foto's voor wandel.bergsport.com? Graag! Neem daarvoor contact op met Ellen Timmer, de redakteur van deze site.

Gerelateerde sites met verhalen en verslagen zijn overigens:


tochtenverhalen : overzichtclimbing.nl : alpien : verhalen : gebiedsinfo : techniek : materiaal   |   forum : klimgids.nl : zoek : redactie
disciplines : competitie : boulderen : sportklimmen : alpien : bergwandelen   |   special interest : bleau.info : ijskap.nl
blogs : sloper : klimx : loods : jh   |   sacs : n : a : e : g : i : l : nij : t : til : u : y : nsk : nskb   |   org : nmga
sponsors : demmenie : axis : la sportiva : belle maison : nkbv : de klimmuur : klimhal a'dam : evolv
 

© '94-'08 climbing.nl, bleau.info, bergsport.com all rights reserved