[ start ]  [ forum ]  [ competitie ]  [ klimgids ]  [ rots ]  [ alpien ]  [ bergwandelen ]
 [ wandel.bergsport.com ]

je bent hier : climbing.nl > wandel.bergsport.com > stora sj÷fallet & sarek > blokken, rivieren en meren
 [ Respect the forest, don't make fires ! ]
 [ Lenswolken ]

Stora Sj÷fallet & Sarek nationaalpark

Blokken, rivieren en meren

De volgende morgen bieden we lang verzet tegen de nare ervaring van het opstaan met dit weer. We kunnen toch weinig doen als het zo hard waait is de collectieve gedachte. Wanneer we er dan toch eindelijk uitkomen hebben we zicht op een paar schitterende lenswolken. Het lijken wel UFO's. Rond een uur of elf is de wind echt minder geworden en kunnen we de tent afbreken om weer vol goeie moed verder te gaan.

Het terrein bestaat vooral uit blokken, blokken en nog meer blokken. Het is zwaar en oppassen met die natte sneeuw. Als je hier wat overkomt heb je wel een serieus probleem, want bereik met je mobiel heb je hier uiteraard niet. En zowel de 'bewoonde wereld' als de noodtelefoon liggen op een paar dagen lopen afstand. De kou en harde wind maken het er ook niet makkelijker op. De thermometer die aan de rugzak hangt geeft drie graden Celsius aan, 's nachts daalt het kwik tot rond de min tien. Voor Os en Peet toch iets kouder dan ze hadden verwacht, maar het levert gelukkig weinig problemen op. En de kou heeft als voordeel dat je geen last hebt van de muggen! Muts op en handschoenen aan. Samen met de wind- en waterdichte kleding uiteraard. Het lopen gaat in dit terrein en met die zware rugzakken niet erg snel, maar het overweldigende landschap maakt veel goed.

 [ Tent in de vliegende storm ]

Aan het eind van de dag zetten we aan de voet van een naamloze berg onze tent op. Midden tussen de duistere rotsblokken kunnen we met veel moeite een plekje vinden wat min of meer recht is. We zijn blij dat hier de belachelijk zware rugzakken weer af kunnen. We staan vlakbij een helder, diep meertje. Tja, dat is toch wel een mooie plek en gelegenheid om je te wassen na zo'n dag zweten. Oscar geeft het goeie voorbeeld en gaat kopje onder... "Koud!!" Ik hou het bij wat poedelen en dat is bij deze temperaturen ook al geen pretje, het water is namelijk zo'n drie graden. Maar het levert wel een lekker fris gevoel op. Daarna snel de slaapzak in om weer een beetje warm te worden.


>> volgende pagina : Tolkien

over deze site : welkom

Welkom op wandel.bergsport.com, de site met verhalen over meerdaagse trektochten van climbing.nl, a.k.a. de dutch climbing homepage. Nieuwe verhalen worden altijd aangekondigd op de voorpagina van climbing.nl.

Heb je zelf nog verhalen, informatie of foto's voor wandel.bergsport.com? Graag! Neem daarvoor contact op met Ellen Timmer, de redakteur van deze site.

Gerelateerde sites met verhalen en verslagen zijn overigens:


tochtenverhalen : overzichtclimbing.nl : alpien : verhalen : gebiedsinfo : techniek : materiaal   |   forum : klimgids.nl : zoek : redactie
disciplines : competitie : boulderen : sportklimmen : alpien : bergwandelen   |   special interest : bleau.info : ijskap.nl
blogs : sloper : klimx : loods : jh   |   sacs : n : a : e : g : i : l : nij : t : til : u : y : nsk : nskb   |   org : nmga
sponsors : demmenie : axis : la sportiva : belle maison : nkbv : de klimmuur : klimhal a'dam : evolv
 

© '94-'08 climbing.nl, bleau.info, bergsport.com all rights reserved